Borgeby 2016-07-08

Mersmak och stor efterfrågan för potatis.

Det blev en mycket lyckad satsning med ett särskilt temaområde för den professionella potatisodlaren på årets Borgeby Fältdagar. Därför har arrangören redan nu bestämt sig för att storsatsa på potatis igen på mässan 2019.

2019 är det dags att sätta potatis i fokus igen på Borgeby Fältdagar. Missa inte det!

Intresset för potatis på årets mässa var stort redan innan mässan öppnade. Och det märktes naturligtvis också på alla de besökare som strömmade till temaområdet under mässdagarna.

- Vi har redan fått frågor om när det blir potatis nästa gång, säger en nöjd Erik Olsson, HIR Skåne och projektledare för årets temasatsning. Efter den positiva responsen från både utställare och besökare har vi bestämt oss för att köra igen om tre år. Erfarenheterna från årets mässa gör att vi kan jobba vidare och fördjupa oss i potatis ännu mer.

Ambitionen är att satsa på potatis i ännu större skala och att än en gång samla hela potatisbranschen, med både specialprodukter, potatissorter och maskindemonstrationer.

- Det är precis detta som Borgeby Fältdagar är så bra på. Att sprida ny kunskap, visa ny teknik och att skapa nya relationer på ett och samma ställe, konstaterar Erik Olsson, HIR Skåne.

Borgeby Fältdagar genomförs som vanligt nästa år, veckan efter midsommar den 28-29 juni 2017. Här kan du läsa mer om årets potatistema  

För mer information, kontakta
Erik Olsson, HIR Skåne och projektledare för tema potatis på Borgeby Fältdagar
Tel. +46(0)10-476 22 12
E-post: erik.olsson@hushallningssallskapet.se


Borgeby Fältdagar i Skåne, 28-29 juni 2017 #vigördetifält
Lantbruksmässan i fält startade 1999 och idag en naturlig mötesplats för professionella lantbrukare. Huvudarrangör är HIR Skåne. Varje år möts över 380 svenska och internationella utställare och fler än 20 000 besökare. Medarrangörer är Hushållningssällskapet Skåne, Lantmännen, LRF Media, Sparbanken Skåne, Väderstad och Yara.