Pressmeddelande 2017-01-26

Pre-event för marknördar

Känns det som om det är alldeles för länge till årets Borgeby Fältdagar? Sätt då ett kryss i almanackan och kom hit redan dagen innan mässan öppnar! Tisdagen den 27 juni värmer vi upp med en heldagskonferens där vi går på djupet för att få veta det allra mesta om både jordbearbetning och etablering.

Hur kan jag bearbeta min jord optimalt utifrån mina särskilda förutsättningar? Det är en av frågorna vi vill lyfta på årets Pre-event på Borgeby Fältdagar, säger Erik Olsson, HIR Skåne.

Genom årets Pre-event vill vi som mässarrangör sprida den kunskap som finns inom markfrågor. Dagen ska vara till verklig nytta för lantbrukarna. Vi är stolta över att kunna erbjuda både ett djup och en spetskompetens i ett specifikt ämne, för de som är extra intresserade. De vassaste odlarna.

Ur programmet

  • Lyssna på experten i markfysik Thomas Keller, professor i markmekanik och jordbearbetning vid institutionen för mark och miljö, SLU.
  • Gropen. Specialvisning med extra allt.
  • Visning i fält: olika etableringsmetoder av vårspannmål i mellangrödor som tex oljerättika, honungsört och bovete.

När? Tisdagen 27 juni 2017
Var? Borgeby Slott
Vad? Pre-event Borgeby. Fokus på jordbearbetning och etablering.
Hur? Heldagskonferens. Biljettsläpp med fullmatat program och mer information sker den 10 mars.

Har du några förslag eller frågor om årets Pre-event?
Kontakta:
Erik Olsson, HIR Skåne och Borgeby Fältdagar
Tel. +46 (0)10-476 22 12, +46 (0)10476 20 00
e-post: erik.olsson@hushallningssallskapet.se

Borgeby Fältdagar i Skåne, 28-29 juni 2017
Lantbruksmässan i fält startade 1999 och idag en naturlig mötesplats för professionella lantbrukare. Huvudarrangör är HIR Skåne. Varje år möts över 380 svenska och internationella utställare och drygt 20 000 besökare. Medarrangörer är Hushållningssällskapet Skåne, Lantmännen, LRF Media, Sparbanken Skåne, Väderstad och Yara.