Pressmeddelande 2017-06-27

Imorgon öppnar årets Borgeby Fältdagar

Äntligen dags för årets lantbrukshändelse i fält! Mötesplatsen för hela branschen. Mässan för alla som har lantbruk som främsta intresse och sysselsättning lockar med en lyckad kombination av demoodlingar och maskiner i arbete. #vigördetifält helt enkelt. Rekordmånga utställare är redo att ta emot besökarna under två mässdagar.

Mässan har öppet: onsdag 28 juni kl. 9.00–18.00 och torsdag 28 juni kl. 9.00–17.00.

Den 19:e upplagan blir en fullmatad mässa. Eller vad sägs om följande? Demokörningar med maskiner i praktiskt arbete, testköra direkt hos utställarna, prova ny teknik, följa med på guidade visningar bland demo-odlingar och i den klassiska Gropen – med kunskap som går på djupet. Dessutom är två odlingstunnlar på plats hos Horto och mässan har numera ett centrum för ekologisk odling.

Borgeby Fältdagar samlar experter och utställare för nya temasatsningar varje år. 2017 är det fokus på jordbearbetning och etablering. Smart jordbearbetning utifrån förutsättningarna på varje enskild gård helt enkelt. Det är det som vi kallar Smart tillage.

Samlad kunskap presenteras på kort tid i våra seminarietält Axet och Vippan. Missa inte Arvensis miniseminarium där tre HIR-rådgivare berättar om hur du kan öka lönsamheten i växtodlingen.
Det hålls två panelsamtal, ett om klimatsmart lantbruk och det andra om antibiotikaanvändning – hot eller konkurrensfördel? För den som missat Pre-event Borgeby (pågår just nu!) finns möjligheten att ”Snacka jord med nördarna” även på mässan.

Men allt är inte fakta och hårdvara. Borgeby Fältdagar handlar lika mycket om möten mellan människor, att skapa nya kontakter och göra lyckade affärer. Vi har aldrig tidigare haft en mer laddad mässa. Det känns verkligen att den agrara sektorn är en bransch att räkna med.

Många maskiner i rörelse, håll säkra avstånd!

Varmt välkommen, vi ses!

Hitta till mässan
Mässområdet finns vid Borgeby Kyrkväg. Kommer du söderifrån på E6:an från Malmö ta avfart nr 21 mot Lund, kommer du norrifrån på E6:an från Helsingborg och Landskrona ta avfart nr 22 mot Löddeköpinge.

Parkering
Vi har ingen särskild plats för pressen att parkera på, utan se till att komma i tid och hitta plats på parkeringen för besökare. Följ anvisningar och parkeringsvakter.

Läs mässtidningarna i förväg, klicka här >>>

Välkommen till presstältet
Presstältet är placerat nära huvudentrén på mässan. Här finns samlad pressinformation, ett antal sittplatser, el och tillgång till Internet. Notera att det fortfarande är fältmässiga förhållanden.

Pressvisningen startar i presstältet och börjar kl 10:30 onsdagen den 28 juni.

Presskontakt för Borgeby Fältdagar
Christina Persson, HIR Skåne, tel. 010-010-476 22 03, 0708-16 10 89 eller 010-476 20 00 (vx) christina.persson@hushallningssallskapet.se

 

Laddat för Borgeby! Nu kör vi..... välkommen du också!

 

Borgeby Fältdagar i Skåne, 28-29 juni 2017
Lantbruksmässan i fält startade 1999 och idag en naturlig mötesplats för professionella lantbrukare. Huvudarrangör är HIR Skåne. Varje år möts över400 svenska och internationella utställare och drygt 20 000 besökare. Medarrangörer är Hushållningssällskapet Skåne, Lantmännen, LRF Media, Sparbanken Skåne, Väderstad och Yara.

----------------------------------------------------------------