Pressmeddelande 13 mars 2018

Borgeby Fältdagar och Agromek i nytt gränsöverskridande samarbete


Borgeby Fältdagar och Agromek som är två av norra Europas största samlade lantbruksmässor, lanserar nu ett nytt och spännande samarbete över landsgränserna.

 

De båda mässorna inleder ett gemensamt projekt med målet att underlätta för fler professionella lantbrukare - från Danmark respektive Sverige - att korsa gränserna och upptäcka grannlandets mässa. Resorna till de två mässorna som äger rum i Borgeby utanför Lund i juni och i Herning på Jylland i november kommer att marknadsföras och arrangeras ifrån respektive land. 

Andreas Mårtensson, mässansvarig Borgeby Fältdagar:      

” Vi känner att detta är ett perfekt sätt att kunna erbjuda våra svenska mässbesökare att följa med oss till Agromek i Herning på deras välarrangerade mässa i november 2018. Lantbruksgästerna får möjlighet att besöka de två största mässorna i Skandinavien, både ute och inomhus vilket bara gynnar den professionelle lantbrukaren. Vi hoppas detta bara är början på ett djupare och större samarbete där vi tillsammans kan tillgodose det både utställare och besökare efterfrågar när det kommer till lantbruksmässor.”

 

Claus Hermansen, direktör Agromek:

”Vi är mycket nöjda med att ha inlett ett samarbete med Borgeby Fältdagar, och ser fram emot att det kan utveckla sig med tiden. Vi börjar med att resa med en buss danska gäster till Borgeby i juni. Det är viktigt för oss att visa både danska och svenska lantbrukare, att det finns två mässor i Norden, som man inte får missa om man vill veta vad som är på gång i lantbruksbranschen”, säger Claus Hermansen, direktör för Agromek”.  

 

För mer information, kontakta: 


Andreas Mårtensson, mässansvarig, Borgeby Fältdagar

+46 (0)708161012

andreas.martensson@hushallningssallskapet.se


Claus Hermansen, direktör, Agromek

+45 40425947

clhe@lf.dk