Borgeby Fältdagar river nya språkbarriärer - och vässar kunskapsförmedlingen

 

Nu ska det bli ännu lättare att som dansk besökare kunna tillgodogöra sig det kunskapstäta demoområdet med sina drygt 600 visningsparceller! Under Borgeby Fältdagar 2019 bistår den danska rådgivningsfirman VKST HIR Skåne med guidade turer på danska.

 

Borgeby Fältdagar har i många år erbjudit guidningar i mässans gröna centrum – demoområdet - både på tyska och engelska, men med det ständigt ökade intresset från vårt närmsta grannland att förkovra sig i demoodlingarna är det dags att ta klivet in bland sortparceller och visuella odlings-case med danska fackuttryck i verktygslådan.

 

-Vi har fått höra från våra danska besökare att spåktröskeln stundtals är för hög. Våra mässbesökare är kompetenta och intresserade lantbrukare, de kommer till oss i Borgeby för att lära sig något nytt, och då räcker inte att förstå det mesta – de vill förstå allt! säger Anna Larsen, kommunikationsansvarig för Borgeby Fältdagar.

- Av samma anledning valde vi förra året att hålla två visningar i Gropen på danska – och de var fullsatta, så behovet finns och vi är glada att vi nu kan ta steget längre och erbjuda guidade turer även i demoområdet i samarbete med växtodlingsrådgivarna från danska VKST, avslutar Anna Larsen.

 

Mer om vilka demoodlingar som kommer visas på mässan 26-27 juni 2019, och fler detaljer kring det danska samarbetet kommer avslöjas under vintern.

 

För mer information;

Anna Larsen, HIR Skåne, Borgeby Fältdagar

+46 708 161024

anna.larsen@hushallningssallskapet.se