Pressmeddelande Borgeby Fältdagar 2019-03-04

Het gröda åter i välförtjänt strålkastarljus - potatisodling i fokus på Borgeby Fältdagar 2019

 

När Borgeby Fältdagar återigen sätter potatisproduktion i fokus kan intresserade besökare både vänta sig ny kunskap inom området bevattning, se nya tekniklösningar användas i fält och få möjligheten att mötas och knyta nya kontakter - på ett och samma ställe. Det som behövs för en framgångsrik potatisodling, helt enkelt.

 

Utställare, demoodlingar och maskindemonstrationer

I potatismaskindemonstrationen som går av stapeln en gång per mässdag, visas olika maskiner av olika fabrikat i sitt rätta sammanhang, när marknadsledande företag visar fram hela potatiskedjan för publiken. Grimme Scandinavien kör maskiner helt nya för den svenska marknaden och AVR presenterar sitt helhetskoncept – från sättning till upptagning. I samband med dikvatens utfasning under året, får bra system för blastkrossning extra uppmärksamhet.

-Potatisproducenterna är en stark och engagerad odlarkår som arbetar i en bransch på frammarsch, menar Andreas Mårtensson, mässansvarig för Borgeby Fältdagar. Det är hett att odla potatis idag! Potatisinitiativet på mässan riktar sig både mot erfarna potatisodlare och mot dem som är nyfikna på att börja odla.   - För vad vore livet utan potatis egentligen? avslutar Andreas.

 

Missa inte:

Sortdemonstration: sortföreträdare visar sina nyheter och diskuterar i fält.

Demonstrationsodlingar: vattenhushållning genomsyrar potatisledet i årets nya torkstressdemo.

Maskindemonstration: från sättning till upptagning med helt nya maskiner för den svenska marknaden ”in action”. En gång varje mässdag.

Utställartält: ett renodlat potatistält med de främsta företrädarna inom potatisbranschen på plats.

 

Har du några frågor om Fokus Potatis på Borgeby Fältdagar? Kontakta: 
Andreas Mårtensson, HIR Skåne och Borgeby Fältdagar 
Tel. +46 708 161012   E-post: andreas.martensson@hushallningssallskapet.se

 


 

Borgeby Fältdagar i Skåne, 26-27 juni 2019 är Norra Europas ledande lantbruksmässa i fält och en naturlig mötesplats för kunskapstörstande lantbrukare. Tema 2019 är vatten. Huvudarrangör är HIR Skåne AB. Varje år möts över 430 svenska och internationella utställare och drygt 20 000 besökare. Medarrangörer är Hushållningssällskapet Skåne, Lantmännen, LRF Media, Sparbanken Skåne, Väderstad AB och Yara.