Borgeby Fältdagar ny partner till Årets VallmästareTM

 

Nu går startskottet för tävlingen Årets Vallmästare 2021. För 18:e gången söker tidningarna Husdjur och Nötkött efter den vallodlare som bäst uppnår sitt mål med att producera ett förstklassigt vallfoder med fina värden och jämn kvalitet. I juryn finns några av Sveriges främsta vall- och foderexperter från Växa Sverige, Gård&Djurhälsan, SLU och Svenska Vallföreningen.

Liksom tidigare år sponsras tävlingen av Växa Sverige, som ger vinnaren två timmars gratis rådgivning, samt fyra foderanalyser.

Nytt för i år är att Borgeby Fältdagar kliver in som samarbetspartner för 2021 års upplaga av tävlingen. Vinnaren bjuds på övernattning i samband med fältdagarna, samt inträde till såväl mässområdet samt mässans Pre-Event.

- Dels har vi vall- och grovfodertema nästa år, dels vill vi uppmärksamma det arbete som djurbönder gör för att få fram det viktiga vallfodret. Det ligger mycket kunskap bakom en lyckad vallodling och den vill vi fokusera på och lyfta fram i samband med Årets Vallmästare, säger Anna Larsen som är kommunikationsansvarig för Borgeby fältdagar.

Att tidningarna Husdjur och Nötkött öppnat för nya partners till Årets Vallmästare är en del i att ytterligare höja statusen på den populära tävlingen och att sprida kunskap om den till en bredare publik.

- Vallen är Sveriges största gröda och grovfodret är basen i en lönsam och klimatsmart mjölk- och nötköttsproduktion. Att vinna titeln Årets Vallmästare ska kännas precis så prestigefyllt som det är att vara den av alla duktiga vallodlare som bäst lyckats nå sitt mål de senaste åren, säger Linda Grimstedt, chefredaktör för tidningen Husdjur och projektledare för Årets Vallmästare.

Nominerar dig själv eller någon du tycker bör delta på:

https://www.vxa.se/husdjur/arets-mastare/arets-vallmastare/

 

För ytterligare information, kontakta;

Anna Larsen, kommunikationsansvarig Borgeby Fältdagar: 010-476 22 64

Linda Grimstedt, chefredaktör Husdjur: 010-471 09 42

Maria Törner, chefredaktör Nötkött: 010-471 06 11