Pressmeddelande 2021-03-11

Sommarens lantbruksmässor ställer om 2021

 

Borgeby Fältdagar och Brunnby lantbrukardagar meddelar gemensamt att mässorna även denna sommar kommer ställas om kraftigt. Orsaken till detta är den utdragna vaccinationsprocessen och Folkhälsomyndighetens senaste förslag att inte låta offentliga tillställningar eller allmänna sammankomster utomhus ta emot det antal besökare som mässornas hoppats på.

- Några hundra besökare per dag räcker inte för att dra igång ett så stort maskineri som Borgeby Fältdagar, säger Andreas Mårtensson, mässansvarig på Borgeby Fältdagar, och fortsätter;

- Vi vill inte göra en mässa som vi inte kan garantera blir den bästa någonsin vare sig för besökare eller utställare. Vi och våra utställare kan inte jobba i en verklighet där myndigheterna tar beslut vecka för vecka. Vi behöver längre framförhållning än så, avslutar Andreas.                        

Nina Sixtensson, projektledare för Brunnby lantbrukardagar instämmer och fortsätter

- Vi vet att vi gör många väldigt besvikna med det här beslutet, men vi känner att det är rätt beslut att ta med hänsyn till alla, säger Nina.

Mässorna som är enskilda event med egen profil och arrangörskap, men båda under Hushållningssällskapets paraply, har valt att gå ut med informationen tillsammans för att vara tydliga gentemot gemensamma utställare och branschen i övrigt. 

Inom kort kommer mässornas respektive fortsatta planer kommuniceras.

 

För mer information:

Andreas Mårtensson, Mässansvarig Borgeby Fältdagar

E-post: andreas.martensson@hushallningssallskapet.se  Telefon: 0708-161012

Nina Sixtensson, Projektledare Brunnby Lantbrukardagar

E-post: nina.sixtensson@hushallningssallskapet.se  Telefon: 0720-92162

 

Presskontakt: Anna Larsen, Borgeby Fältdagar

E-post: anna.larsen@hushallningssallskapet.se  Telefon: 0708-161024